Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor estig egyeztetett Pintér Sándor belügyminiszterrel

2023. február 24., péntek 19:56

Orbán Viktor miniszterelnök péntek délután Pintér Sándor belügyminiszterrel is egyeztetett a Karmelita kolostorban. A találkozón szó volt az óbudai iskola pedagógiai asszisztensének botrányos ügyéről, a gyermekek genderideológiával szembeni védelméről és oktatási kérdésekről is. A kormányfő úgy fogalmazott: gyermekeink védelme az első és legfontosabb.

Ahogy arról az Index is beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnököt péntek reggeli rádióinterjújában megkérdezték a 15 éves fiúval szexuális viszonyt folytató pedagógiai asszisztens ügyéről is, amely nagy botrányt kavart. A kormányfő azt mondta: „Nem vagyok meglepve egyáltalán, hallván azokat a reakciókat, hogy miket mondtak a magyarok. És ha tehetnék, meg is tennék azt, amit mondanak.”

Én is föl vagyok indulva, és fel kell tennem azt a kérdést, hol voltak ilyenkor a felnőttek? Hol volt az iskolaigazgató, hol volt a tankerület, amelynek az a dolga, hogy megvédje a gyerekeket? [...] Hol vannak azok az állami emberek, akiknek az a dolguk, hogy vigyázzanak a gyerekeinkre?

– sorolta a kérdéseit Orbán Viktor.

Magyarázatot várt Pintér Sándortól

A miniszterelnök ezután azt mondta, ezzel az üggyel személyesen neki is foglalkoznia kell, és erre szánja a péntek délutánt, amikor találkozik Pintér Sándor belügyminiszterrel. Mint mondta: választ szeretne kapni a belügyminisztertől ezekre a kérdésekre. Orbán Viktor úgy fogalmazott: „nagyon világos választ” szeretne kapni arra, hogy „hol vannak azok az állami emberek, akiknek az a dolguk, hogy vigyázzanak a gyerekeinkre”.

Ez a genderideológia, ez nem egy hülyéskedés. Ez nem egy jópofa marháskodás, hogy lánynak öltözött fiúk, meg fiúknak öltözött lányok bemennek az iskolába érzékenyíteni a gyerekeinket. Ez nem egy ilyen trendi dumcsi, hanem ez egy veszély, amivel szemben meg kell védeni a gyerekeinket

– jelentette ki reggel Orbán Viktor.

Az MTI tájékoztatása szerint a kormányfő péntek délután a Karmelita kolostorban találkozott Pintér Sándorral, akivel oktatási kérdésekről, elsősorban a gyerekek genderideológiával szembeni védelméről egyeztetett. A találkozón a kormány több tagja, államtitkára is megjelent.

Orbán Viktor közösségi oldalán azt írta: az óbudai iskolában történtek szülőként megrázták és felháborították.

Politikusként az a feladatom, hogy mindent megtegyek azért, hogy ilyen soha többet ne fordulhasson elő. Ezért ma délután egyeztettem Pintér Sándor belügyminiszterrel. Gyermekeink védelme az első és legfontosabb!

– fogalmazott a miniszterelnök.

(Borítókép: Orbán Viktor és Pintér Sándor 2023. február 24-én a Karmelita kolostorban. Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)

Rovatok