Index Vakbarát Hírportál

Ismét aktivizálja magát a Szemlélek, Hodász András is visszatér

2023. március 1., szerda 09:31

Egy hónapnyi kényszerű elhalkulást követően márciustól szerényebb keretből gazdálkodva, de folytatja tevékenységét a Szemlélek magazin. Ezt Hodász András és Sáhó Eszter, a szerkesztőség két munkatársa jelentette be.

Mint kiderült, az újraindulás nem jelenti eddigi tevékenységük folytatását, hiszen szerényebb keretből gazdálkodhatnak, de a Szemlélek Társalgó nevű podcastot folytatni fogják, Hodász András pedig bejelentette, visszatér aktív szerzőként.

Az újraindulás annak köszönhető, hogy nagyon sokan fogtak össze, rengeteg ember mondott igent az elmúlt hónapban a Szemlélek jövőjére

– olvasható a közleményükben.

A Szemlélek Alapítvány ígéretet tett arra, hogy  hamarosan átlátható formában fog kommunikálni  arról, mennyi adományból tud gazdálkodni a továbbiakban a portál, erre vonatkozóan pedig támogatói közléssel bővült a magazin impresszuma. 

Hálásan köszönjük a támogató szavakat és adományokat, amelyek megerősítették számunkra, hogy szükség van arra a küldetésre, amelyet a Szemlélek szolgál!

– írták.

Papból lett influenszer

Amint arról  beszámoltunk, Hodász András február 11-én hozta nyilvánosságra, hogy gyermekkorában egy pap szexuális molesztálásának áldozata volt. Az EsztergomBudapesti Főegyházmegye vezetése a katolikus egyház hivatalos lapjában erre úgy reagált, az esetről csak sajtóhíradásokból értesültek.

Tavaly szeptemberben Hodász András római katolikus pap közösségi oldalán arról tájékoztatta követőit, hogy saját kérésére felmentette őt a papi szolgálat alól Erdő Péter bíboros. A Papifrankó YouTube-csatorna alapítója akkor hozzátette: elcsendesedésre és nyugalomra van szüksége.

Hodász András 2020 augusztusában bejelentette, hogy be kell fejezniea Papifrankót, de a feltöltött videós anyagok elérhetőek maradnak. 2021 februárjában újrakezdte a tartalomgyártást, majd bő egy évvel később közölte, hogy részben az őt ért támadások miatt végleg megszünteti a csatornát.

Rovatok