Index Vakbarát Hírportál

Újabb súlyos baleset volt a budapesti éjszakában

2023. március 5., vasárnap 07:02

Villanyoszlopnak ütközött, amelyet ki is döntött egy személyautó szombat este Budapesten, az Üllői út XVIII. kerületi szakaszán, a Mednyánszky utca közelében. A kidőlt oszlop egy forgalmi sávot elfoglal. A baleset miatt miatt a felsővezeték tönkrement, ezért az E.ON munkatársai is a helyszínen dolgoznak. A balesetben senki sem sérült meg.

BalesetInfo beszámolója szerint egy Citroën az Üllői úton akarta megelőzni az előtte közlekedő Volkswagen Phaetont. A manőver azonban nem sikerült, a Volkswagen sofőrje nem vagy későn észlelte a Citroën szándékát, ugyanis irányjelző nélkül hirtelen balra fordult. A helyzet miatt a Volkswagen nekicsapódott a Citroën jobb hátuljába.

A BECSAPÓDÁS MIATT A CITROËN VEZETŐJE ELVESZTETTE URALMÁT A JÁRMŰ FÖLÖTT, A KOCSI LETÉRT AZ ÚTRÓL, MAJD OSZLOPNAK ÜTKÖZÖTT, ÉS EGY BUSZMEGÁLLÓBA CSAPÓDVA ÁLLT MEG. AZ ÜTKÖZÉS MIATT A VILLANYOSZLOP KIDŐLT.

A Citroënt vezető férfi és a mellette ülő nő saját erejéből szállt ki az autóból. A Volkswagen sofőrje először elhagyta a helyszínt, de a rendőrök kiérkezése után visszatért a baleset helyszínére.

A környéken lakók elmondták, hogy hirtelen hatalmas csattanást hallottak, amely után azonnal az utcára siettek. 

A műszaki mentést végző fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanítják a gépkocsit. A kidőlt oszlop egy forgalmi sávot elfoglal.

Nem az első eset

Korábban az Index is beszámolt egy hasonló esetről, amikor egy autós villamosmegállóba csapódott, és halálos balesetet okozott február 19-én hajnalban Budapesten, a Harminckettesek terén. Az autós akkor a megállóban elütött egy ott várakozó fiatal nőt, aki belehalt sérüléseibe.

Az eset körülményeiről később kiderült, az autót egy 41 éves olasz állampolgár vezette, aki alkoholt fogyasztott, mielőtt az autójába ült. 

Karácsony Gergely főpolgármester a baleset után úgy nyilatkozott, Budapesten nullára kell csökkenteni a halálos közúti balesetek számát. Ennek érdekében a budapesti főpolgármester találkozott a budapesti rendőrfőkapitánnyal. A rendőr-főkapitányság azonnali intézkedésekről döntött.

Rovatok