Index Vakbarát Hírportál

Kiadták a figyelmeztetést: mutatjuk, hol lehet jégeső és villámlás

2023. március 6., hétfő 14:58 | aznap frissítve

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint hétfőn késő délután és este a záporok mellett délen apró szemű jég is eshet, valamint komolyan felerősödhet a szél, és villámlásokra is lehet számítani.

Mint beszámoltunk róla, hétfőn felhős, borongós idő várható kevés napsütéssel, többfelé alakulhat ki eső a Dunántúlon és délen, míg északon, északkeleten havas eső, kisebb havazás sem kizárt. A változó irányú szél többfelé felélénkülhet. Délután 4 és 11 Celsius-fok között alakulhat a hőmérséklet, az északi, északkeleti tájakon lesz hidegebb.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn két vármegyére adott ki figyelmeztetést a zivatar miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, de esetenként szélerősödés vagy jégeső is előfordulhat. Zivatar alakulhat ki

Az OMSZ honlapján azt írják: hétfőn a késő délutáni, esti órákban a déli országrészben az intenzívebb záporos gócokat 

apró szemű jég, átmeneti szélerősödés kísérheti, de emellett egyes cellákban villámlás is lehet.

Hozzátették: északon, északkeleten az eső mellett havazás is előfordulhat, de síkvidéken megmaradó hó nem várható, legfeljebb a hegyekben alakulhat ki vékony hóréteg.

Kedden felhős lesz az ég, többfelé számíthatunk esőre, néhol havas esőre. Északkeleten és északnyugaton élénk, erős lehet a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 Celsius-fok között alakul, a legmagasabb értékeket délnyugaton mérhetjük – tájékoztatott az Időkép.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

Rovatok