Index Vakbarát Hírportál

A rendőrség a lakosság segítségét kéri az M1-es tömegbaleset körülményeinek tisztázásához

2023. március 14., kedd 14:48

Összesen 41 jármű volt érintett az M1-es autópályán, Herceghalom térségében bekövetkezett szombati tömegbalesetben. A rendőrség most az állampolgárok segítségét kéri az eset körülményeinek tisztázása érdekében.

A tragédiában egy 44 éves budapesti férfi meghalt, további 39 ember megsérült – ketten életveszélyes, tizenketten súlyos, huszonöten könnyű sérüléssel kerültek kórházba.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közúti baleset okozása vétségének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik, a halálos tömegszerencsétlenség okának és körülményeinek tisztázása szakértők bevonásával megkezdődött – olvasható a police.hu oldalon.

„Ennek érdekében a közlekedési baleseti vizsgálók kérik, jelentkezzen, aki a balesettel kapcsolatban érdemleges információval, illetve mobileszközzel vagy fedélzeti kamerával rögzített kép- vagy videófelvétellel rendelkezik” – olvasható a rendőrség közleményében.

A hatóság egy külön erre a célra elkülönített elektronikus postafiókot hozott létre, a balesettel összefüggő információkat az m1baleset@pest.police.hu e-mail-címre várják a nyomozók.

Annak érdekében, hogy a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) a jogcím nélküli előlegek kifizetésére minél hamarabb intézkedhessen, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a tömegszerencsétlenség azonosított károsultjai kárigényeinek tekintetében soron kívül gondoskodik a szükséges rendőrségi igazolások kiállításáról és megküldéséréről – írták.

Az erre vonatkozó igénybejelentéseket a már említett e-mail-címre várja a rendőrség.

(Borítókép: police.hu)

Rovatok