Index Vakbarát Hírportál

Újranyitják a sürgősségi osztályt az ajkai kórházban

2023. március 18., szombat 09:29

Március elején szűnt meg a sürgősségi ellátás az ajkai Magyar Imre Kórházban. A nemrég felújított osztály bezárása miatt még demonstrációt is szerveztek a helyiek. Most úgy tűnik, ismét visszatér minden a régi kerékvágásba.

Április elsejétől ismét üzemel az ajkai Magyar Imre Kórház sürgősségi osztálya.

„Tájékoztatjuk Ajka város lakosságát, hogy a Magyar Imre Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya 2023. 04. 01-től a korábbi időszakban megszokott munkarend szerint, a nap 24 órájában fogadja a betegeket” – olvasható az ajkai Magyar Imre Kórház közösségi oldalán.

Hozzátették: 

Kollégáink áldozatos munkájának köszönhetően a sürgősségi ellátás intézményünkben 0–24 órában jelenleg is zavartalanul folyik.

Mint ismert, a sürgősségi ellátás március elején szűnt meg Ajkán a Magyar Imre Kórházban. A nemrég felújított sürgősségi osztály bezárása pedig olyannyira felháborította a helyieket, hogy demonstrációt szerveztek március 15-ére a kórház elé.

A MOK is értékelte a korábbi helyzetet, szerintük ezzel „megszűnt a sürgősségi ellátás Ajkán”. Közösségi oldalukon azt írták: a betegfogadó hely felszerelése egy mentős esetkocsi eszköztárának felel meg. A kamara nem zárja ki, hogy az országban máshol is megszűnhet a sürgősségi betegellátás.

(Borítókép: A Magyar Imre Kórház főépülete a Veszprém megyei Ajkán. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok