Index Vakbarát Hírportál

Titokban találkozott Lázár János és Karácsony Gergely

2023. március 22., szerda 17:07

A két politikus a kormány és a főváros közös céljairól beszélt egymással. Szóba került a Lánchíd és a Biodóm ügye is. Lázár János szerint a kormány korrekt viszonyt alakítana ki a fővárossal.

Tavaly novemberben találkozott Lázár János építési és közlekedési miniszter, valamint Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. Erről Lázár János számolt be a Mandinernek adott interjújában.

Jártam a főpolgármester úrnál tavaly novemberben, áttekintettük a város és a kormány ügyeit, továbbá azokat az ígéreteket, amelyeket korábban Vitézy Dávid államtitkár vagy minisztertársaim tettek az uniós források felhasználása kapcsán. Ezeket természetesen be fogom tartani

– közölte a tárcavezető.

A miniszter arra a kérdésre, hogy miért tartották titokban a találkozót, azt felelte: nem akartak valamiféle sajtónyilvános show-műsort rendezni.

Az interjúban felmerült a Lánchíd és a Biodóm ügye is, utóbbiról megjegyezte:

Szégyen-gyalázatnak tartom, hogy nincs befejezve, ami a főváros sara. Mindenkinek megvan a söprögetnivalója a maga portája előtt, de aprómunkával, szakértők közreműködésével előre tudjuk mozdítani az ügyeket

– jelentette ki a miniszter, aki az egyeztetésről azt is elmondta,

azt próbáltuk egyeztetni, hogy milyen közös közlekedési projektjeink vannak az Európai Bizottság előtt, s milyen ügyek vannak a tárcánknál a beruházásokat illetően. Normális hangvételű beszélgetés volt, amelynek nyomán kijelöltünk egy munkacsoportot, a kollégáink rendszeresen, két-három havonta találkoznak.

Lázár János kijelentette: abban érdekelt, hogy korrekt viszony alakuljon ki a főváros és a kormány között. Megerősítette: amit a közlekedés területén ígértek, be is fogják tartani.

Ha van értelmes kezdeményezés Budapesten, rám miniszterként számíthatnak, ám világosan kell látni, hogy az olyan presztízstervek, mint a már említett Duna-alagút a dolgok felháborítóan nagy félreértése, amikor másnak az a problémája az országban, hogy miként jusson el a lakhelyétől harminc kilométerre lévő kórházba, iskolába vagy járási központba

– mondta a miniszter.

(Borítókép: Karácsony Gergely 2022. december 16-án. Fotó: Németh Kata / Index)

Rovatok