Index Vakbarát Hírportál

Megvan Fürjes Balázs utódja

2023. március 28., kedd 08:48

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sajnálattal, de megértéssel vette tudomásul Fürjes Balázs miniszterhelyettes lemondását, aki március végével távozik a tárcától.

A miniszter sok sikert kívánt Fürjes Balázsnak jövőbeli megbízatásai ellátásához, egyben köszönetet mondott az elmúlt öt év közös munkájáért.

A Miniszterelnökség közleményében úgy fogalmaztak, hogy

Fürjes Balázs a Miniszterelnökség államtitkáraként és miniszterhelyetteseként a kormányzati munkában és a fővárosért végzett tevékenysége során az elmúlt fél évtizedben múlhatatlan érdemeket szerzett. Április elsejétől a tárca parlamenti és stratégiai államtitkársága összevontan fog működni. A Miniszterelnökség miniszterhelyettese Panyi Miklós jelenlegi stratégiai államtitkár lesz.

Tegnapi cikkünkben arról írtunk, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége felkérte Fürjes Balázst, a Brisbane 2032 nyári olimpiát előkészítő és koordináló NOB-bizottság tagját, a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottságának társelnökét, hogy nyújtson be pályázatot a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz állandó taggá választása érdekében. A távozó államtitkár emellett a magánszektorban is aktív lesz.

(Borítókép: Panyi Miklós, a Miniszterelnökség stratégiai államtitkára 2023. február 22-én. Fotó: Kiss Gábor / MTI)

Rovatok