Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc: Dolgoztunk azért, hogy az EU olyan feltételeket támasszon, amelyek lebontják Orbán világát

2023. március 28., kedd 14:36

A Demokratikus Koalíció elnöke Orbán Viktor korábbi szavaira emlékeztetve arról írt: ahol és ahogy tudnak, nyomást gyakorolnak a kormányra.

„Lop-e a magyar kormány? Lop. Önkényt épít demokrácia helyett? Igen. Szembe kell menni ilyen kormánnyal itthon és Európában? Igen” – írja Facebook-posztjában Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció elnöke leszögezte:

Ezért szembemegyünk Orbán kormányával. Ahol és ahogy tudunk, nyomást gyakorlunk rá. Hogy felszabaduljon a haza. Igen, dolgoztunk azért, hogy az Európai Unió olyan feltételeket támasszon, amelyek lebontják, de legalábbis meggyengítik Orbán korrupt, önkényre épülő világát. Az az ember csak az erőből ért. Akkor azt kell alkalmazni.

A korábbi miniszterelnök megjegyezte: Orbán Viktor „2006-ban ellenzéki vezetőként azért lobbizott Európában, hogy Magyarország ne kapjon pénzt. Büszke volt erre. Bevallotta.”

A DK vezetője hozzátette: ezzel szemben ők azért dolgoznak, hogy kikényszerítsék „a demokratikus fordulatot”, Orbán Viktor pedig „meg akarta folytatni a hazát, mi meg fel akarjuk szabadítani. Ez a különbség.”

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi Kormányinfón arról beszélt, hogy „semmilyen létező jogi alapja nincs az uniós pénzek visszatartásának”, az Európai Bizottság csúszik a visszajelzésekkel, ha a kormányon múlna, már áprilisban jöhetnének a források.

Rovatok