Index Vakbarát Hírportál

Lakhatatlan házakat hagyott maga után a szélvihar

2023. március 28., kedd 07:43

Több mint ötszáz esetnél avatkoztak be a tűzoltók hétfőn a viharos szél miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Mint arról beszámoltunk, országszerte viharos széllökések csúfították a hétfőt. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pedig már munkához is látott, több mint ötszáz esetben kérték a segítségüket.

Leginkább útra, épületekre dőlt fák, sérült tetőszerkezetek és közművek miatt riasztották a tűzoltókat az ország több vármegyéjében. A legtöbb beavatkozás

Több ingatlan is lakhatatlanná vált a sérült tetőszerkezet miatt.

Budapest XIX. kerületében, egy Sós utcai társasházi lakás tetőszerkezete részben leszakadt, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, Demecserben, a Szent László úton egy családi ház tetőszerkezetét a viharos szél lebontotta, míg Debrecenben, a Csillag utcában egy sorház tetőszerkezete sérült meg a viharos szél miatt. A lakók elhelyezéséről gondoskodtak.

Több mint hetven esetben kellett a tűzoltóknak sérült épületeknél beavatkozniuk a vihar miatt. Tizenöt helyszínen a villanyvezetékek leszakadtak a viharos szélben, vagy fák dőltek rájuk, ezek eltávolítása is adott munkát.

A közlekedést is érintette a viharos erejű szél

Fa dőlt egy gépkocsira az 1-es főút 157-es kilométerszelvényénél, Mosonmagyaróvár térségében hétfőn az esti órákban. A város hivatásos tűzoltói feszítővágó segítségével emelték ki a járműből a beszorult vezetőt. Két gépkocsi ütközött egy, a 41-es főút mellett álló fasorból kidőlt fának Pusztadobos térségében, a 41-es kilométerszelvénynél szintén az esti órákban.

Mivel több megyére kedden is figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt, ezért továbbra is óvatosan közlekedjenek a fák, fasorok, állványzatok közelében, lehetőség szerint ne parkoljanak fák alatt és figyeljék a Meteorológiai Szolgálat előrejelzéseit, riasztásait.

Önnek is kárt okozott a viharos erejű szél? Mondja el, mi történt! Küldjön képet!
Küldje el nekünk!

Rovatok