Index Vakbarát Hírportál

Sár- és vízözön lepte el Kőszeget

2023. április 14., péntek 11:31

Az április havi átlagos csapadékösszeg 40,5 milliméter, Kőszegen az elmúlt 24 órában már közel ennyi esett. Az ottani automata most 36 milliméternél tart.

Az Alpokalján már több helyen is átlépte a 30 millimétert a lehullott csapadék mennyisége. A kiadós zuhé hatására sár- és vízözön lepte el Kőszeget, erről videó is készült, ami a közösségi oldalakon kezdett terjedni.

A Duna vonalától keletre eső területek egyelőre kimaradtak az öntözésből, de a mediterrán ciklon ezt a régiót sem fogja szárazon hagyni, ma országszerte várható csapadék, figyelmeztetnek az időjósok. Ha nem autóval vagyunk, erősen ajánlott a kezünk ügyében tartani egy esernyőt.

Tartós eső várható péntek éjfélig a nyugati és az északnyugati vármegyékben, területi átlagban 30 millimétert meghaladó, helyenként akár 50 millimétert is megközelítő csapadék hullhat – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-nek csütörtökön küldött figyelmeztető előrejelzésében.

A meteorológiai szolgálat Győr-Moson-Sopron és Vas vármegye területére is másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki a heves esőzések miatt. Ezekben a régiókban 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat.

Rovatok