Index Vakbarát Hírportál

A Nagykörúton elgázolt 23 éves nő tiszteletére emlékpadot adtak át

2023. április 16., vasárnap 11:05

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere Facebook-oldalán számolt be róla, hogy a február közepén meghalt 23 éves nő tiszteletére emlékpadot adtak át, valamint létrehozták a Boglárka Közlekedésbiztonsági és Balesetmegelőzési Programot.

Amint arról korábban az Index is beszámolt, halálos baleset történt február 19-én, vasárnap hajnalban Budapesten, a Harminckettesek terén. Egy autó a villamosmegállóban ütött el egy ott várakozó fiatal nőt, aki belehalt sérüléseibe. Az autót egy 41 éves olasz állampolgár vezette, aki alkoholos állapotban ült volán mögé.

Az áldozat édesapja később azt nyilatkozta, hogy szerinte a lánya egy társasági összejövetel után ment volna át a barátjához, amikor a tragédia történt. „Drága kislányunk elhunytát a rendőröktől tudtuk meg, akik hajnalban kijöttek a lakásunkra, és értesítettek bennünket” – mondta a gyászoló édesapa, aki arról is beszélt, hogy a lánya idén nyáron diplomázott volna le az egyetemen, és mellette tánciskolába is járt. 

Átadták Boglárka emlékpadját

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere közösségi oldalán számolt be róla, hogy átadták az áldozat emlékpadját, valamint elindítják a Boglárka Közlekedésbiztonsági és Balesetmegelőzési Programot.

„Én nem ismerhettem, de a hozzánk eljutott üzenetek alapján is látom és érzem, hogy mindenkit keserűség és fájdalom önt el, aki arra gondol, hogy még mennyi megbeszélnivalójuk lett volna, mennyi élmény várt rájuk, és mennyi közös időt rabolt el a villamosmegállóba sodródó autó” – írta bejegyzésében a polgármester, aki szerint „a veszteség mértéke felfoghatatlan, de talán a feldolgozásban némi segítség lehet az emlékpad a Fillér utca és a Pengő utca sarkánál lévő parkban, ahová leülve kicsit Boglárka mellé ülhetünk”.

Ha a program segítségével akár egy életet is meg tudunk menteni, vagy többek figyelmét fel tudjuk kelteni, és talán többen is átgondolják, milyen állapotban vezetnek, és mennyire lépnek a gázra, akkor valamennyi értelmet adhatunk a történteknek

– tette hozzá Őrsi Gergely,

Mint azt kiemelte, a program fő eleme azoknak a 2002. január 1. és 2006. december 31. között születettek számára készült, akik különböző jogcímeken a II. kerületben élnek. A program keretében:

A polgármester bízik benne, hogy a Boglárka Közlekedésbiztonsági és Balesetmegelőzési Programmal hozzájárulhatnak ahhoz, hogy ne kelljen senkinek se olyan veszteséget átélnie, amit egy balesetben elvesztett családtag, barát vagy ismerős jelent.

Rovatok