Index Vakbarát Hírportál

Konvojos vonulást tart a Magyar Közút az M0-s autópályán

2023. április 17., hétfő 11:15

Konvojos vonulást tart kedden a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkavégzés közben elgázolt közútkezelő szakemberekre emlékezve – tudatta a cég hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint konvojban indul el 21 munkagép kedd reggel 9 órakor a szigetszentmiklósi közútkezelő mérnökségről rendőrségi felvezetéssel az M0-s autóút alacskai pihenőhelyére, mindegyik munkagép egy-egy elhunyt dolgozó nevét viseli majd, aki 2000 óta vesztette életét munkaterületen, munkavégzés közben, „többnyire figyelmetlen sofőrök miatt”.

Legutóbb a makói autópálya-mérnökség 41 éves munkatársát gázolta halálra egy kamionos, a dolgozót a napokban helyezték végső nyugalomra 

– írták.

Hozzátették, a tavaszi időszaktól kezdődően az utakon zajló munkák száma is megnő, ezért dolgozóik védelme és a további tragikus események megelőzése érdekében figyelemfelhívó akciót indítanak. Kedden bemutatnak egy komplett munkaterületet előjelző és védő rendszert is – fűzték hozzá.

Legutóbb március 22-én történt halálos baleset, amikor a makói autópálya-mérnökség burkolatjavítási munkálatokat végzett, és a munkát végzők teherautójába belerohant egy kamion. Az egyik szakember nem élte túl az ütközést.

Rovatok