Index Vakbarát Hírportál

Kivezeti egyik szolgáltatását a Yettel

2023. április 21., péntek 07:18

Május 15-én elsőként a Balaton és a Velencei-tó környékén kapcsolják le a 3G-hálózatot, majd 2023 végéig az ország maradék területein – írja a Yettel közleménye.

A szolgáltató közleményében azt írja, a 2023-as évben elérkeztek oda, hogy a 3G-szolgáltatásuk meglévő, 2100 MHz frekvenciasávban üzemelő részét is lekapcsolják. Ezzel a Yettel teljes 3G-szolgáltatása kivezetésre kerül az országban, ami érinti mind a külterületi, mind a városi területeket is.

Mint ismert, a tavalyi évben végrehajtották a 3G-szolgáltatásuk 900 MHz frekvenciasávban üzemelő részének lekapcsolását, ami jellemzően vidéki, ritkán lakott területeket érintett.

Elsőként 2023. május 15-én a Balaton és a Velencei-tó környékén kapcsolják le a 3G-hálózatukat, amely érinti Veszprém és Székesfehérvár teljes területét is.

A teljes 3G-hálózat lekapcsolása várhatóan 2023 végéig megy végbe. Annak érdekében, hogy a lekapcsolás után is használni tudja az ügyfél a cég szolgáltatásait minden gond nélkül, legalább 4G-s VoLTE képes készülékkel kell rendelkeznie. Mint megírtuk, a Magyar Telekom és Vodafone is lekapcsolta már 3G-hálózatát.

Mindenki árat emelt

Év elején a nagy szolgáltatók megkezdték a díjaik módosítását: az áremelést a Vodafone indította, január 1-jétől 9 százalékos inflációkövető díjkorrekciót hajtott végre. Március 1-jétől a Magyar Telekom díjai 14,5 százalékkal nőttek. A Yettel március 14-től érvényesítette az inflációkövetést díjaiban, szintén 14,5 százalékkal emeltek.

Az országos szolgáltatók közül utolsóként a DIGI – május 1-jétől – 14,5 százalékkal emeli árait. Fontos hozzátenni: a Vodafone díjemelésének alapját a 2021. szeptember és 2022. augusztus közötti időszak adta. A számlák kisebb mértékben drágultak, mint a többi szolgáltatónál, hosszú távon azonban az eltérések várhatóan kiegyenlítik egymást.

Rovatok