Index Vakbarát Hírportál

Élvezzük ki a napsütést, hétfőn ránk szakad az ég

2023. április 23., vasárnap 13:45

Nemcsak a hétvége, de a szép tavaszi idő is véget ér a hét első napján. Az Országos Meteorológiai Szolgálat országszerte kiadta a figyelmeztetést felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések miatt. Egy hullámzó hidegfront egész hétre lehűti a levegőt.

Vasárnapra megérkezett a várva várt meleg tavaszi időjárás, a napi legmagasabb hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul. Mint írtuk, az ország nyugati felén élők már vasárnap késő délután és este is számíthatnak záporra és zivatarra, azonban

hétfőre már az egész országban szakadni fog az eső.

Nyugat felől hazánkat egy hullámzó hidegfront éri el, amely csak lassan vonul át fölöttünk, így hétfőn és kedden többfelé számíthatunk jelentős mennyiségű csapadékra – írja az Időkép.

Az eső, záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak, amelyekhez felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések is társulhatnak. Zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország összes vármegyéjére kiadta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztető jelzést. 

Esős hetünk lesz

Kedden kezdetben a Dunától keletre számíthatunk többfelé esőre, záporokra, máshol már csak elszórtan lehetnek záporok. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a legkeletibb tájakon, valamint a Dunántúlon fordulhat még elő elszórtan eső, zápor, néhol zivatar. 

Szerdán már szárazabb, naposabb időre van kilátás. A gomolyfelhős időben a keleti és középső tájakon fordulhatnak még elő helyenként záporok. 

Csütörtökön napos-gomolyfelhős idő körvonalazódik. Néhol kisebb zápor előfordulhat – írta az Időkép.

Önöknél is gyönyörű idő van? Küldje el, hogy telt az év első igazi tavaszi hétvégéje!
Küldje el nekünk!

Rovatok