Index Vakbarát Hírportál

Nagy napra ébredtek a magyar diákok, nemsokára bejelentik a felvételi eredményeket

2023. április 24., hétfő 09:21

Hétfőn közzéteszik az intézmények honlapján a végleges középiskolai felvételi eredményeket – tudatta a Klebelsberg Központ az MTI-vel.

A közlemény szerint hétfőn minden középfokú felvételi eljárásban érintett, tankerületi központ által fenntartott középfokú köznevelési intézmény a honlapján közzéteszi az iskolába felvett, fel nem vett, illetve elutasított tanulók végleges listáját.

A törvényes képviselő a gyermek oktatási azonosítója alapján tájékozódhat arról, hogy felvették vagy elutasították-e az adott iskolába. Sem nevet, sem egyéb személyes adatot nem hoznak nyilvánosságra a honlapon az intézmények – közölte a központ.

A diákok február 22-ig jelentkezhettek a középfokú oktatási intézményekbe. Az Oktatási Hivatal (OH) honlapján közölte a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait is, megkönnyítve ezzel a diákok döntését.

Idén a 9. évfolyamra felvételizők átlagosan 54,07; a 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők 62,22; a nyolc évfolyamos gimnáziumba jelentkezők pedig 61,49 pontot értek el.

A hivatalnál úgy értékeltek: a 2023-as összesített átlageredmények megfelelnek az eddigi évek átlagának, a központi középfokú felvételi vizsga országosan egységes feladatsor, amely évek óta megbízhatóan látja el feladatát.

Rovatok