Index Vakbarát Hírportál

Diplomás kutató verte meg a kisgyermekes anyukát Szentendrén

2023. április 27., csütörtök 17:13

Gyermekei szeme láttára támadott meg egy kerékpáros egy nőt fényes nappal Szentendrén, miután az édesanya rászólt amiatt, hogy majdnem elgázolta a kisgyermekét. A legfrissebb információk szerint az 54 éves elkövető S. Róbert diplomás szociológus, aki több mint 25 éve foglalkozik piac-, vélemény- és társadalomkutatással.

Mint ismert, a Bükkös-patak partján, az Adria étterem és a Duna közötti szakaszon egy családjával kutyát sétáltató nő és egy biciklis középkorú férfi keveredett szóváltásba azután, hogy a kerékpáros hátulról majdnem elütötte a nő hirtelen elé ugró kisgyermekét. A férfi erre magyarázkodás nélkül ököllel homlokon ütötte a nőt, aki magával rántotta, mielőtt a patak medrébe gurult.

A gyerekek mindezt rémülten nézték végig, közben sírva szólongatták anyjukat. Az egyik szemtanú szerint miközben gurultak le a meredek domboldalon, a férfi még többször megütötte a nőt. Majd el akarta hagyni a helyszínt, de a nő egyik kezével a biciklivázat fogta, a másikkal hívta a rendőröket. Közben két arra járó férfi – látva a történteket – azonnal odasietett, majd a nő férje is megérkezett.

Az Index megkeresésére a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a rendőrök előállították az 54 éves, budapesti illetőségű kerékpárost, vele szemben a Szentendrei Rendőrkapitányság garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a büntetőeljárást.

A rendőrök még vizsgálják, tisztázzák a történtek pontos körülményeit, így a folyamatban lévő eljárásról bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni

– írták válaszukban.

Diplomás férfi volt a támadó

A Ripost korábban már arról írt, hogy a kerékpáros egy diplomás, 45 év körüli férfi volt, és állítólag egy társadalomkutató cég ügyvezetője. A Blikk most biztos forrásokra hivatkozva arról ír, az 54 éves S. Róbert komoly szaktudású és tapasztalatú szakember, diplomás szociológus, több mint 25 éve foglalkozik piac-, vélemény- és társadalomkutatással. Az interneten megtalálható életrajza szerint egyik fő szakterülete az életstílus-kutatás. 2008-ban saját piackutató céget is alapított, ám ezt pár éve bezárta.

A szemtanúk szerint a férfi megpróbált az incidens után felszívódni, három járókelő kellett, hogy ott tartsák a helyszínen, amíg a meggyötört anyuka hívására a rendőrök megérkeztek.

Rovatok