Index Vakbarát Hírportál

Iványi Gábor egyháza bepereli a kormányt

2023. április 28., péntek 20:50

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség kártérítési pert készül indítani a magyar állam ellen, mert szerintük jogtalanul fosztották meg őket az egyszázalékos adófelajánlások gyűjtésének lehetőségétől – közölte Iványi Gábor, az egyház elnöke az MTI-vel.

Iványi Gábor már korábban is számos alkalommal panaszkodott a kormányra, mivel elmondása szerint folyamatosan elvonják a forrásaikat.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség közleménye szerint a mostani perben azt kívánják elérni, hogy az állam megtérítse nekik azt az összeget, amely egyházuk technikai számának elvételéből adódott.

Legutóbb csaknem 52 000-en ajánlották fel a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek adójuk egyházi egy százalékát, és ezzel számításaik szerint az ötödik legnagyobb magyarországi egyháznak számítanak –tette hozzá az elnök.

Iványi Gábor közölte azt is, hogy jövő héttől Budapest több pontján várják nyilatkozattételre azokat, akik a 2015 és 2020 közötti időszakban is részükre ajánlották volna fel adójuk egy százalékát.

Iványi Gábor egyházát tavaly novemberben jegyezték be újra, miután 2011-ben megfosztották egyházi státuszától.

(Borítókép: Iványi Gábor 2023. február 4-én. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok