Index Vakbarát Hírportál

Felháborodott az Országos Roma Önkormányzat Budaházy György szabadon bocsátása miatt

2023. május 4., csütörtök 17:37 | aznap frissítve

Varga Ferenc, a DK politikusa szerint Sztojka Attila kormánybiztosnak volt rá lehetősége, hogy megakadályozza Budaházy György köztársasági elnöki kegyelemben részesítését. A cigány származású politikus arról is ír, hogy az Országos Roma Önkormányzat és a hazai cigányság fel van háborodva, amiért Budaházy szabadlábon van.

„Megértem és átérzem a hazai roma közösség, így az Országos Roma Önkormányzat felháborodását is, de szeretném felhívni a figyelmüket, hogy a Parlamentben egy roma származású képviselő van, aki ha akarná meg tudná akadályozni a Fidesz és a Mihazánk egyre nyíltabb összejátszását, melyben Budaházy György szabadon engedése egy újabb lépcsőfokot jelent a két párt között. Ez a képviselő nem más, mint Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos…” – írja közösségi oldalán Varga Ferenc, országgyűlési képviselő és a Demokratikus Koalíció nemzetiségi önkormányzatokért felelős árnyékkormánybiztosa.

Varga szerint nemcsak a hazai cigányságban, hanem minden jóérzésű emberben is komoly indulatokat váltott ki Budaházy György elnöki kegyelemben való részesítése. Varga az Országos Roma Önkormányzatnak írt nyílt levelében arról is ír, hogy abban bízik Budaházy szabadon bocsátása  rávilágít a hazai cigányság felzárkóztatásának, képviseletének kudarcaira. 

Minden roma származású képviselő nevében nem beszélhetek, nem is szeretnék, azonban a részemről szeretném tisztázni az álláspontomat

– fogalmaz Varga. 

A DK ismét börtönbe vetné Budaházy Györgyöt

„Budaházy György és a többi elítélt terrorista szabadon engedésével Orbán Viktor újra politikai erőszakot zúdít Magyarország utcáira. Mindezt összefüggésben van a megélhetési válsággal is, amelyet képtelen kezelni a kabinet. Ezért Budaházy kiengedésével további erőszakra buzdíthatja a szélsőjobboldali, neonáci terroristákat az ellenzéki pártok, politikusok és kormányellenes civil aktivisták ellen, ha erre Orbánnak szüksége lesz. Ezért az Orbán-kormány leváltása után Budaházy és társai vissza fognak kerülni a börtönbe” – reagált a köztársasági elnök kegyelmének hírére a DK. Varga Ferenc szerint ez nem csak a párt hivatalos álláspontja, hanem az övé is. 

Rovatok