Index Vakbarát Hírportál

Szűk, családi körben temetik el Vágó Istvánt

2023. május 4., csütörtök 07:38

Lapértesülések szerint Vágó István családja zárt körű szertartáson szeretne elbúcsúzni a kvízmestertől, így sem a temetés helyét, sem pedig az idejét nem akarják nyilvánosságra hozni.

Szombaton, 74 éves korában meghalt Vágó István televíziós műsorvezető, szerkesztő, a hazai televíziós kvízek legsikeresebb alakja, a Szkeptikus Társaság alapító tagja, a Demokratikus Koalíció tagja. A műsorvezető halálát a DK jelentette be, akik saját halottjuknak tekintik. A közleményből nem derült ki, mi okozta Vágó István halálát, de pénteken este még posztolt Facebook-oldalán.

Vágó István halálának körülményeit azóta is homály fedi, a család egyelőre néma gyászba burkolózik. Noha halálhíre sokakat megérintett – ebben a cikkünkben összefoglaltuk a kvízmester halálára érkezett legfontosabb reakciókat –, a Blikk értesülései szerint szerettei inkább csendben, a lehető legszűkebb körben kísérnék az utolsó útjára.

Ezzel kapcsolatban megkeresték Vágó István fiát, aki megerősítette, zárt körű szertartást terveznek, a lap érdeklődésére, hogy hol és mikor lesz a temetés, szűkszavú válasszal felelt:

Ezt nem fogják tudni.

Az Index közélet rovatának újságírója által írt búcsúztatóját Vágó Istvánról ide kattintva olvashatják el.

Rovatok