Index Vakbarát Hírportál

Kivágtak egy részt Orbán Viktor pénteki interjújából

2023. május 6., szombat 06:18

A miniszterelnök arról beszélt a Kossuth rádióban, hogy Ukrajna egy része ősi magyar föld, ami most Ukrajnához tartozik.

„Ukrajna egy része ősi magyar föld, ami most Ukrajnához tartozik” – ezt a részt vágták ki Orbán Viktor miniszterelnök mára már megszokottá vált reggeli, Kossuth Rádióban adott interjújából. A fentebb idézett részt a végleges, a miniszterelnök hivatalos YouTube-csatornájára feltöltött videóból szedték ki, szúrta ki Benyó Rita újságíró.

Magyarország érdeke a sikeres Ukrajna 

A miniszterelnök arról is beszélt az interjúban, hogy Magyarország érdeke egy sikeres Ukrajna, miközben mindent megteszünk azért, hogy tűzszünet és béketárgyalás legyen. Orbán Viktor azt is megjegyezte,  hogy mindenki az ukrajnai konfliktus erősödését várja, mert a szakértők a tavaszi ukrán ellentámadásról beszélnek. Egy háború kitörésének mindig van oka. Az oroszok szerint az, hogy Ukrajna csatlakozni akar a NATO-hoz, míg az ukránok szerint az oroszok el akarták venni a területeiket – fogalmazott a miniszterelnök. A beszélgetés vágatlan verziója ide kattintva érhető el. 

(Borítókép:  Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a Kossuth Rádió stúdiójába, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2023. január 27-én. Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)

Rovatok