Index Vakbarát Hírportál

Tömeges gázolás Texasban, legalább nyolc ember meghalt

2023. május 8., hétfő 06:39

A texasi Brownsville közelében egy autós belehajtott emberek egy csoportjába, akik éppen egy buszmegállóban várakoztak. Az áldozatok közül legalább 8-an meghaltak.

Az eset még helyi idő szerint vasárnap történt, egy olyan intézmény közelében, ahol hajléktalanok és bevándorlók kapnak ellátást. A nyolc halálos áldozat mellett további öt sérültje volt az incidensnek, akik közül néhányan kritikus állapotban vannak. 

A BBC szerint az említett humanitárius intézmény vezetője közölte, hogy a térfigyelő kamerás felvételek szerint

egy terepjáró hajtott az emberek közé, melynek sofőrje – a jelek szerint – elvesztette az irányítást a jármű felett. 

Az autó ugyanis nagy sebességgel közeledett a buszmegállóhoz, majd a járdán felpattant, a levegőbe repült, és így landolt a buszmegállóban várakozó emberek közt. Az intézmény vezetője szerint a megállóban körülbelül 20 ember – akiknek többsége venezuelai származású volt – várakozott a baleset idején, és nem sokkal azelőtt hagyták el az épületet.

A sofőrt később elfogták a rendőrök. Az eset után a tengerentúlon először sokan azt feltételezték, hogy szándékos gázolás történhetett, de az említett felvételek alapján ez már kevésbé tűnik valószínűnek. A brownsville-i rendőrség szerint még vizsgálják, hogy a gyanúsított szándékosan gázolta-e el az embereket. 

A térségben az utóbbi időben megnőtt az illegális bevándorlók száma, mivel nemrég egy újabb migrációs hullám indult az Egyesült Államok felé. Brownsville-ben és más településeken emiatt szükségállapotot hirdettek ki áprilisban. 

Rovatok