Index Vakbarát Hírportál

A következő öt évben is Merkely Béla lesz a Semmelweis Egyetem rektora

2023. május 10., szerda 08:46

Átvette újabb öt évre szóló rektori megbízatását dr. Merkely Béla Novák Katalin köztársasági elnöktől május 9-én a Sándor-palotában. Az első rektori ciklusa 2023. június 30-án jár le.

A Semmelweis Egyetem Szenátusa január 26-i ülésén választotta rektorjelöltnek dr. Merkely Béla tanszékvezető egyetemi tanárt, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóját, Széchenyi-díjas orvost, az egyetem jelenlegi rektorát – olvasható a Semmelweis közleményében.

A rektori megbízásra vonatkozó javaslatot a Nemzeti Egészségügyi és Orvosképzésért Alapítvány vezetője továbbította Novák Katalin köztársasági elnöknek, aki július 1-től ötéves időtartamra bízta meg az egyetem vezetőjét.

Dr. Merkely Béla első rektori ciklusának legjelentősebb eredményének az orvos- és egészségtudományi kurrikulum megújítását tartja, melynek hatására tovább erősödött a gyakorlati, betegágy melletti oktatás szerepe.

Emellett közös sikernek értékeli, hogy aTimes Higher Education világrangsora szerint a Semmelweis Egyetem bekerült a 250 legjobb egyetem közé, így a világ 28 ezer egyeteme közül már az első 1%-ban szerepel.

Második rektori ciklusának legfőbb törekvése, hogy a Semmelweis Egyetem a közép-európai régió első számú orvos- és egészségtudományi képzőhelye legyen, továbbá 2030-ra a világ legjobb száz egyeteme, valamint Európa öt legjobb gyógyító felsőoktatási intézménye közé kerüljön – írja az egyetem hivatalos honlapján.

Áprilisban írtunk róla az Indexen, hogy Merkely Béla nevével visszaélve hirdettek kétes hátterű orvosi készítményeket.

Rovatok