Index Vakbarát Hírportál

Eurókötegekkel jól megrakott bőröndökkel várták a fidelitasosok az uniós delegációt

2023. május 15., hétfő 19:13

Az Európai Unió korrupciós ügyeire akarták felhívni a figyelmet.

A Fidelitas tagjai egy nagy bőröndnyi euróval várták az Európai Parlament uniós pénzek felhasználását vizsgáló delegációját. A Fidesz ifjúsági szervezete a Facebook-oldalára feltöltött képek alapján ezzel az európai uniós korrupciót akarta megeleveníteni. Az aktivisták a csúszópénzek miatt megbukott görög képviselő, Eva Kaili képeivel felmatricázott utazóbőröndökkel várták az uniós delegációt.

Elvileg vizsgálódni jöttek, de már a bizottság személyi összetétele is borítékolja, hogy az ítélettel a kezükben érkeztek a budapesti kiruccanásukra. Mindeközben Brüsszelben az Európai Unió történetének legnagyobb korrupciós botránya zajlik, amiről persze ugyanezek a képviselők mélyen hallgatnak

– írta a posztban a Fidelitas.

Eva Kaili már szabadlábon

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Eva Kaili görög európai parlamenti képviselő, a Katar-gate néven elhíresült korrupciós botrány központi figurája már szabadlábon védekezik. Kaili házi őrizetben van, nyomkövető karkötővel a csuklóján – számolt be ügyvédje, Sven Mary. Az információt a belga szövetségi ügyészség is megerősítette.

Eva Kailit 2022. december 10-én tartóztatták le, miután a brüsszeli Központi Korrupcióellenes Hivatal ügynökei számos házkutatást végeztek, és több magas pozícióban lévő személyt letartóztattak korrupció gyanújával.

A rajtaütés során hatszázezer eurónyi (250 millió forintnyi) készpénzt, továbbá számítógépeket és mobiltelefonokat foglaltak le.

Rovatok