Index Vakbarát Hírportál

Tizenegy év fegyházat kapott az ittas férfi, akkor majdnem elütött egy rendőrt Debrecenben

2023. május 26., péntek 13:28

Tizenegy év fegyházbüntetésre ítélte a debreceni autós ámokfutót a bíróság, aki menekülés közben egy rendőrt is majdnem elütött.

A férfi ellen az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A vádlott 2022. február 8-án autójával ittas állapotban menekült a rendőrök elől, és a többszöri figyelmeztetés ellenére sem állt meg, sőt gépjárművét nagy sebességgel az egyik őt megállítani szándékozó rendőr felé irányította, akinek sikerült elugrania előle.

A Debreceni Járásbíróság a férfit az ügyészi vádirattal egyezően bűnösnek mondta ki, így halmazati büntetésül 11 év fegyházbüntetésre ítélte, és 7 évre eltiltotta a járművezetéstől.

A bíróság megállapította, hogy mivel a vádlott erőszakos többszörös visszaeső, ezért nem bocsátható feltételes szabadságra. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentett be a döntés ellen – áll a közleményben.

Rovatok