Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter: Az ukrán politikusok nekiestek a miniszterelnöknek

2023. június 3., szombat 11:51

Be kellene végre látnia mindenkinek: ennek a háborúnak nincsen megoldása a csatatéren! Ott csak a halottak vannak! – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a hivatalos közösségi oldalán.

A bejegyzés szerint nekiestek az ukrán politikusok Orbán Viktornak azok után, hogy a miniszterelnök ismét kiállt a béke mielőbbi megteremtése mellett.

Nincs ebben semmi új. A békepárti politikusoknak rendre támadásokkal, kritikákkal kell szembesülniük. Mi viszont akkor sem adjuk fel! Továbbra is kitartunk amellett, hogy a legfontosabb feladat most: az emberéletek mentése

– írta Szijjártó Péter.

Hozzátette: minél tovább tart a háború, annál többen halnak meg. „Minden egyes háborúval töltött nap emberek százainak vagy ezreinek (ki tudja ezt megmondani pontosan?) halálával jár. Ennyi újabb szétszakított család, ennyi újabb árván maradó gyermek”.

„Be kellene végre látnia MINDENKINEK: ennek a háborúnak nincsen megoldása a csatatéren! Ott csak a halottak vannak! A megoldás a tárgyalóasztalnál van! Ott lehet életeket menteni. Itt lenne az ideje!!!” – fogalmazott a tárcavezető.

Amint arról az Index is beszámolt, Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter reagált Orbán Viktor kijelentésére, miszerint a jelenlegi körülmények között „vérfürdő ellentámadást indítani”. Az ukrán politikus azt üzente a magyar kormányfőnek, hogy ha ő olyan okos, akkor győzze meg Vlagyimir Putyin orosz elnököt csapatai kivonásáról. Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója, valamint Oleh Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő sem hagyta szó nélkül Orbán Viktor kijelentését.

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan követjük, szombati percről percre frissülő cikkünket itt találja.

Rovatok