Index Vakbarát Hírportál

Megvan, ki lett Magyarország Szépe az idén

2023. június 11., vasárnap 22:55

Vasárnap este rendezték a Miss World Hungary szépségverseny döntőjét. A finálét Hacsi Boglárka nyerte meg, így ő képviselheti Magyarországot a nemzetközi Miss World versenyen.

A verseny 2023-ban egy rövid kényszerszünet után tért vissza. Május közepén még 20 versenyzőt mutattak be, de közülük négyen kiestek, így a döntőbe már csak 16-an kerültek be.

A szépségverseny szabályai szerint a zsűritagok – mások mellett Rogán Cecília és Sarka Kata versenyigazgatók, valamint Kárász Róbert, a Duna Médiaszolgáltató kreatív igazgatója – szavazatainak összesítése után a legtöbb pontot szerző versenyző nyeri el a Miss World Hungary címet és a lehetőséget, hogy részt vegyen a Miss World nemzetközi szépségverseny döntőjén. A győztes egy évig viselheti a címet, emellett jószolgálati munkájának részeként a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat arca lesz.

Ezen kívül idén is hirdettek közönségdíjas győztest, a nézők alapdíjas telefonszámon tudtak – a határon túlról is – voksolni az általuk legszebbnek ítélt versenyzőre.

Ők voltak a versenyzők

Mint említettük, a döntőbe 16 hölgy került be: 

Közülük először hat versenyző esett ki a vasárnap esti döntőben, majd utána további öt, így az utolsó körbe csak öten kerültek be: Koncz Patrícia, Szabó Orsolya, Hacsi Boglárka, Novák Zafír Bella, és Csasztvan Lilla.

Ez után először a közönségszavazás győztesét hirdették ki, ő Hegyi Zsanett lett. A második udvarhölgy Novák Zafír Bella, az első udvarhölgy pedig Szabó Orsolya.

a koronát idén Hacsi Boglárka nyerte el, tehát ő képviselheti Magyarországot a nemzetközi Miss Worldön. 

A fejfedőt a 2022-es Magyarországi verseny győztese, Tótpeti Lili adta át neki (aki most az ATV időjósaként dolgozik). A győztes egyébiránt a közönségszavazáson is jól teljesített, jóformán az egész műsor ideje alatt ő állt a második helyen. 

(Borítókép: A győztes 23 éves miskolci Hacsi Boglárka (k), valamint a 25 éves debreceni Szabó Orsolya az első udvarhölgy és a 20 éves budapesti Novák Zafír Bella a második udvarhölgy (j) a Magyarország Szépe Miss World Hungary verseny döntőjén 2023. június 11-én.)

Rovatok