Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor legendás képsorokkal reagált Sorosék bejelentésére

2023. június 12., hétfő 10:05

Ismerős filmes jelenettel reagált Orbán Viktor miniszterelnök arra a hírre, hogy Soros György magyar származású amerikai üzletember átadja a stafétát fiának, Alexander Sorosnak.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, Alexander Soros decemberben vette át a Nyílt Társadalom Alapítványok vezetését, valamint ő az egyetlen családtag a Soros Fund Management befektetési bizottságában, amely az alapítvány és a család pénzét felügyeli.

A The Wall Street Journal cikke arra is emlékeztet, egyesek kételkedtek abban, hogy Soros György átadja a vezetést. Egy korábbi interjúban ugyanis a milliárdos még arról beszélt: nem akarja, hogy az alapítvány vezetését valamelyik gyereke vegye át. Később sokan azt hitték, hogy Jonathan Soros lehet az utód.

A hírre Orbán Viktor miniszterelnök is reagált, méghozzá egy ismert filmes jelenetből kivágott giffel. A Keresztapa első részének egy ikonikus jelenete látható Twitter-bejegyzésében, amikor a címszereplőt játszó Marlon Brando megcsókolja fiát, akit Al Pacino alakított.

A bejegyzéshez csupán egy rövidke sort fűzött hozzá a magyar kormányfő:

Soros 2.0.

Rovatok