Index Vakbarát Hírportál

Lázár János bejelentette, ismét Dézsi Csaba Andrást jelölik Győr polgármesterének

2023. június 17., szombat 12:09

Az építési és közlekedési miniszter a Fideszt képviselve elmondta: „Dézsi Csaba számíthat a kormányra, és a kormány is számít a polgármester úrra”. Hozzátette, hálásak a győri polgármesternek, akiről úgy gondolják, jól végezte feladatát.

Lázár János építési és közlekedési miniszter képviselte a magyar kormányt Győrben az RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő hivatalos átadásán. A politikus azonban nem csupán az élményparkról beszélt, hanem többek között bejelentette, 

2024-ben is Dézsi Csaba András lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Győrben.

„A mi politikai közösségünk és Magyarország kormánya hálás azért a professzor úrnak, hogy nehéz helyzetben nem hagyott bennünket cserben, vállalta a megmérettetést, és úgy tűnik, hogy jó polgármestere lett Győr városának” – közölte Lázár.

Hozzátette, az önkormányzati választásokat követően is folytatják az együttműködést: „szeretném elmondani, hogy a polgármester úrral dolgozunk azon, hogy az önkormányzati választásokat követően, amikor ő újra polgármester, én még miniszter vagyok, akkor össze tudjuk tenni mindazt, amit a tárcám munkája és a város együttműködése jelenthet” – mondta a miniszter.

Dézsi Csaba András azt követően került Győr város élére, hogy Borkai Zsolt akkori polgármester szexbotrányba keveredett, és lemondott posztjáról. A volt polgármester 2024-ben független jelöltként ismét  indul a tisztségért. Dézsi Csaba András erre úgy reagált, „ha valaki nyerni akar, annak teljesen mindegy, ki az ellenfél”, majd kijelentését egy úszós hasonlattal is nyomatékosította: „aki oldalra néz, az elveszíti a versenyt”.

(Borítókép: Dézsi Csaba András 2021-ben. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok