Index Vakbarát Hírportál

Németh Szilárd gyöngybetűkkel írta meg a Momentumnak, hogy szerinte miről szól a státusztörvény

2023. június 17., szombat 13:28

„Nem szégyelli magát?” – ezt kérdezték a Momentum politikusai a pedagógusvégzettséggel rendelkező fideszes képviselőktől a státusztörvény vitája előtt. Németh Szilárd megválaszolta a kérdést, méghozzá nem is akárhogyan. Gyöngybetűkkel írta meg a kormány erről szóló álláspontját.

Mint írtuk, péntek délután kezdődött a parlamentben a tüntetéseket és tiltakozásokat kiváltó státusztörvény tervezetének vitája, amely egészen szombat reggelig tartott

A Momentum Mozgalom politikusai – Orosz Anna, Tóth Endre és Lőcsei Lajos – a vita előtt egy „kis csomaggal” várták azt a 37 kormánypárti politikust, aki pedagógusvégzettséggel rendelkezik. A momentumosok krétát, táblatörlő szivacsot és egy levelet helyeztek az asztalukra. Mint írták, mindössze annyit kérdeztek az érintett politikusoktól, hogy nem szégyellik-e magukat.

A levélben egy egyszerű kérdést tettünk fel a pedagógusokat és az egész oktatást, a jövőnket fenyegető bosszútörvény parlamenti vitája előtt: nem szégyellik magukat?

– írták közösségi oldalukon. 

Németh Szilárd válaszolt a levélre

A Momentum csomagját Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is megkapta.

Levelet kaptam a Momentumtól, válaszban összegeztem számukra a lényeget

 – írta Facebook-oldalán. 

A politikus alsós kisiskolásokat megszégyenítő gyöngybetűkkel írta rá a lapra, hogy szerinte mi a státusztörvény lényege.

„Az új törvény lényege:

Boldog és szép vakációt! Németh Szilárd”

– írta a fideszes politikus, aki a kézírásáról képet készített.

Németh Szilárd azért kapott levelet a Momentum politikusaitól, mert 1990-ben a Budapesti Tanítóképző Főiskola könyvtár–tanítói szakán, majd 1996-ban a Budapesti Műszaki Egyetem közoktatás-vezető szakán szerzett oklevelet. 1997-ben az ELTE környezetpedagógusi szaktovábbképzésén is részt vett.

Tanulmányai mellett 1982 és 1996 között a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában képesítés nélküli nevelőként, tanítóként, tanárként majd igazgatóhelyettesként dolgozott. Egy évre rá a Görgey Artúr Általános Iskola igazgatója lett.

Rovatok