Index Vakbarát Hírportál

Csaknem havi félmillióért bérel lakást az Országgyűlés a Mi Hazánk Mozgalom elnökének

2023. június 21., szerda 12:41

A Mi Hazánk Mozgalom elnökének közel félmillió forintért bérel lakást az Országgyűlés Hivatala (OH) 2022 júniusa óta. A 108 négyzetméteres lakásért havonta több mint 460 ezer forintot fizet az Országgyűlés. Az ingatlant a volt kormánybiztos, Wáberer György felesége adja bérbe a képviselőnek.

Torockai László a VKH Invest Vagyonkezelő Kft.-től bérli a Parlament közelében elhelyezkedő lakást. A cég tulajdonosa Wáberer Mária, de a cég alapítása férje nevéhez fűződik.

Wáberer az ország legnagyobb szállítmányozó tőzsdei cégének tulajdonosa. 2020-ban kormánymegbízotti pozíciót kapott Orbán Viktortól. Mint az Indexen beszámoltunk róla, Wáberer György 2023. február 17-én jelentette be, hogy a jövőben a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumi feladataira kíván koncentrálni, ezért ő maga kezdeményezte kormánybiztosi tisztségének megszüntetését.

„A Mi Hazánk Mozgalom frakciója az alkalmasság, praktikusság és a bizalom alapján választja ki azokat a személyeket, intézményeket, vállalkozásokat, akikkel együtt dolgozik, szolgáltatásaikat igénybe veszi” – írta a Magyar Narancs kérdéseire a Mi Hazánk Mozgalom sajtóosztálya.

„Az Országgyűlés Hivatala által számára Budapesten, a törvény által biztosított formában bérelt 108 négyzetméteres lakás a munkavégzés célját szolgálja, ezért az Országház és a Képviselői Irodaház közelében található, egy régi építésű bérházban” – tették hozzá.

Mint a Magyar Narancs megjegyzi, Toroczkai László ezzel a lakással bekerült azon tíz képviselő közé, akiknek az Országgyűlés Hivatala a legmagasabb áron bérel lakást.

Frissítés: Cikkünk megjelenése után a Mi Hazánk Mozgalom közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amit alább változtatás nélkül közlünk:

Toroczkai László egy nyilvános hirdetés alapján találta meg a szolgálati lakását, amellyel kapcsolatban egyetlen szempont volt, hogy a Parlament és a képviselői irodaház közelében legyen. Mivel három gyermeke van, ezért 108 négyzetméter a lakás. Toroczkai László nem tudta, hogy a VKH Invest Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője Wáberer György felesége, de nem is nyomozta az ügyvezető családi kapcsolatait. Mivel erre a családi kapcsolatra konkrétan nem is kérdezett rá a Magyar Narancs, így Toroczkai László válasza általánosságban a szerződésekre, munkatársakra vonatkozott. 

Rovatok