Index Vakbarát Hírportál

Fákat döntött ki a vihar Budapesten

2023. június 21., szerda 19:14 | aznap frissítve

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Pest, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több járására az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután. Este Budapesten is leszakadt az ég.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Pest, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, valamint Budapesten felhőszakadásra lehetett számítani, az intenzív záporból, zivatarból

rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullott.

A meteorológiai szolgálat a riasztás mellett több figyelmeztetést is kiadott szerdára: zivatar veszélye miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyék területén.

Az Időkép beszámolója szerint

szerdán este heves zivatarlánc kebelezi be a Dunakanyart és hamarosan a fővárost is eléri.

A zivatarlánc este tíz óra körül érte el a fővárost.

A vihar a késő esti órákban több kerületben is fákat döntött ki, fennakadást okozott a tömegközlekedésben, néhány kerületben a tűzoltókat is riasztották.

Zivatar veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala vármegyék területén.

Felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék területén, itt az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegyék területén pedig a magas középhőmérséklet miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés, ezekben a vármegyékben a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett alakulhat.

Mint megírtuk, Ausztriában már tombol a vihar, és dió nagyságú jég potyog az égből, nemsokára Magyarországon is ez várható.

Rovatok