Index Vakbarát Hírportál

Emelkedik az ápolók bére

2023. július 1., szombat 11:50

A Belügyminisztérium szombat délelőtt megerősítette, hogy Semmelweis-nap alkalmából 18 százalékkal megemeli az ápolók bérét júliustól.

Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára még májusban közölte, hogy júliustól 18 százalékkal emelkedik az ápolók és az egészségügy nem gyógyító területein dolgozók alapbére.

A Belügyminisztérium szombaton arról tájékoztatott, hogy a kormány köszönetet mond az egészségügyi dolgozóknak azért az elkötelezett munkáért, amit nap mint nap nyújtanak a betegek ápolása és gyógyulása érdekében.

Az egészségügyi dolgozók iránti megbecsülésünket jelzi, hogy a mostani háborús idők ellenére is júliustól újabb 18 százalékkal emelkedik az ápolók bére, és a jövő évi költségvetésben is újabb ápolóibér-emeléssel számolunk

– áll a közleményben. 

Az ápolói bérek emelése közel 84 ezer egészségügyi szakdolgozót érint. A kormány 50 milliárd forintot különített el az ápolók és az egészségügyben dolgozók idei alapbéremelésére – írták.

Az ápolók bére legutóbb 2022 januárjában nőtt, a mostani emeléssel 2010-hez képest bruttó alapbérük átlagosan négyszeresére emelkedik, és a kormány tervei szerint a béremelés 2024 márciusában is folytatódik.

Rovatok