Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely kiakadt a gyorshajtókra az Árpád hídon történt halálos gázolás miatt

2023. július 2., vasárnap 20:52

A főpolgármester a közösségi oldalán reagált a péntek esti balesetre, amelyben egy autós halálra gázolt egy kerékpárost az Árpád hídon. Karácsony Gergely szerint felfoghatatlan, hogy két gyorshajtó miatt halt meg egy biciklis.

Mint megírtuk, halálos baleset történt péntek este Budapesten az Árpád hídon. Egy autós a szalagkorlátot átszakítva gázolt el egy kerékpárost, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. Az igazságügyi szakértő szerint az autó 130–150 kilométer/órával száguldozhatott, mielőtt megtörtént a baleset.

Az esettel kapcsolatban Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is megszólalt. A közösségi oldalán közzétett bejegyzésben azt írta, felfoghatatlan, hogy két „barom” gyorshajtó miatt halt meg egy kerékpáros.

Felfoghatatlan, hogy vannak, akik úgy érzik, joguk van Budapesten százötvennel autózni. Hogy rendszeresek a gyorsulási versenyek többek között a Szentendrei úton és a Váci úton. Hogy hiába van tökéletes technika a gyorshajtás kamerás büntetésére, a hatóságoknak valahogy mégsem sikerül ilyeneket felszerelni, sem a városban, sem a magyar autópályákon

– fogalmazott bejegyzésében Karácsony Gergely.

A főpolgármester úgy folytatta, felfoghatatlan az is, hogy amikor a rendőrség mégis végez időszakos sebességméréseket, amikből kiderül, hogy milyen sok a gyorshajtó, a kormány erre csak annyit képes mondani, hogy Budapesten dugók vannak, nem gyorshajtók.

„Felfoghatatlan továbbá, hogy ha az állam nem lép, akkor miért akadályozza, hogy legalább az önkormányzatok felszerelhessenek ilyen kamerákat. És az is felfoghatatlan, hogy miért lőtte ki valaki fegyverrel a főváros korábban kihelyezett kameráit...” – írta.

Bejegyzését azzal zárta, hogy a Fővárosi Közgyűlés pár napja fogadta el Budapest közlekedésbiztonsági stratégiáját. Ebben is vállalták, hogy „ha törik, ha szakad, sebességmérő kamerák telepítésével fellépünk az eszelős gyorshajtók ellen. Nem a mi dolgunk lenne, de akkor is megtesszük” – tette hozzá, egyúttal részvétét fejezte ki az elhunyt kerékpáros családjának.

Rovatok