Index Vakbarát Hírportál

Videón a végzetes Árpád hídi tragédia

2023. július 7., péntek 15:31

Drámai videó került fel a rendőrség YouTube-csatornájára. A felvételeken több szemszögből látszik a hónap eleji, Árpád hídon történt versenyzés, a tragédia és a balesetet okozó férfi őrizetbe vétele.

Mint arról már írtunk, július 1-jén horrorisztikus közlekedési baleset volt az Árpád hídon a hajnali órákban. A szemtanúk szerint spontán versenyzés alakult ki két BMW és egy Mercedes között a Róbert Károly körúton, a Teve utcai lámpától.

A két BMW-s nagy sebességgel száguldott a Róbert Károly körúton, amikor a Teve utcai kereszteződésben a lámpánál találkoztak a Mercedesszel. Amikor zöldet kaptak, mindhárom autó gyorsulni kezdett, a Mercedes jobbról, a kanyarodósávból, az egyik BMW pedig balról, a belső sávból előzte a normális sebességgel haladó autókat.

A hídon a Mercedes száguldott elöl, őt követték a BMW-k. A sofőrök szerint nem versenyeztek, a tanúvallomások szerint azonban egyértelműen ez történt.

A SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY SZERINT A MERCEDES 137 KILOMÉTER PER ÓRÁVAL HALADT EGY OLYAN HELYEN, AHOL A MEGENGEDETT SEBESSÉG 70 Kilométer per óra. 

A Mercedes 33 éves sofőrjének már többször is volt közúti szabálysértése és anyagi kárral járó balesete. A férfi eddig kórházban volt, pénteken viszont előállították és előterjesztették letartóztatását. 

Az esetről a rendőrség YouTube-csatornáján drámai videót osztott meg, amelyen a versenyzés és a baleset is több kameraállásból látható, valamint a balesetet okozó sofőr őrizetbe vétele is.

Mint ismert, július 1-jén a hajnali órákban egy módosított, 690 lóerős Mercedes AMG az Árpád hídon haladt a budai irányba, amikor a sofőr elvesztette az uralmát az autó felett, majd többször megpördült, és átszakítva a szalagkorlátot elgázolt egy biciklist. A RACE-001 rendszámú kocsi ezek után továbbcsúszott, nekiment egy autónak, majd a fejére fordulva állt meg. A 26 éves kerékpáros életét már nem tudták megmenteni.

Rovatok