Index Vakbarát Hírportál

Kampány indult Budapesten a gyorshajtás ellen

2023. július 12., szerda 09:12

Kampányt indított a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Budapest Közút a gyorshajtás ellen.

A BKK azt közölte szerdán az MTI-vel, a #azélet1 elnevezésű akció arra hívja fel a figyelmet, hogy a megfelelő sebesség megválasztása, és így az élet védelme a közlekedés közben egyéni döntés és felelősség kérdése.

A 70 hetven, az 50 ötven, a 30 harminc, az élet 1

– hirdeti a BKK és Budapest Közút most induló, gyorshajtás elleni kampányának plakátja, arra utalva, hogy nem véletlen a sebességhatárok meghatározása, azok betartása pedig „életbe vágó”.

A legkisebb sebességtúllépésnek is tragikus következményei lehetnek – hangsúlyozták.

Walter Katalint, a BKK vezérigazgatóját idézve azt írták, az Árpád hídi halálos gázolás idén már a sokadik olyan eset, amikor védtelen emberek esnek áldozatul valakinek a rossz, felelőtlen döntése miatt. Ez rámutat arra, hogy nagy a baj, és mielőbbi beavatkozásra, összefogásra van szükség.

A Budapest Közút állásfoglalása szerint elengedhetetlen, hogy a közlekedők figyelembe vegyék mindazokat a jelzéseket, amelyek a városi forgalomban való haladást szabályozzák, és kialakításuknak megfelelően használják az egyes utakat, útszakaszokat.

Kiemelték: a biztonságos közlekedés alapfeltétele, hogy az emberek ismerjék és betartsák az egyes közlekedési módokra és eszközökre vonatkozó szabályokat, és nem utolsósorban legyenek tekintettel egymásra. A kampányhoz bárki csatlakozhat – olvasható a közleményben.

Rovatok