Index Vakbarát Hírportál

Hiába az Árpád hídi tragédia, nagyon sok a gyorshajtó

2023. július 12., szerda 16:00

Karácsony Gergely polgármester közösségi oldalán reagált a napokban történt Árpád hídi tragédiára. Mint írta, még ez a szörnyű eset sem volt elég ahhoz, hogy az emberek elgondolkodjanak a gyorshajtás veszélyein. A rendőrség éjszakai ellenőrzést tartott és 3 óra alatt 81 gyorshajtót mértek be. A főpolgármester felhívta a figyelmet Budapest legújabb, gyorshajtás elleni kampányára, emellett részletezte, ők maguk mennyi mindent tettek a gyorshajtás visszaszorításáért.

„Hiába történt szörnyű tragédia a közelmúltban, az ezt övező közfelháborodás sem elegendő a változáshoz: a rendőrség éjszakai mérése során három óra alatt 81 gyorshajtót mértek be, volt, aki 167 kilométer per órával száguldott a gázolás helyszíne közelében” – írta bejegyzésében a főpolgármester.

Karácsony Gergely szerint a Budapesti Közlekedési Központ és a Budapest Közút most induló, gyorshajtás elleni kampánya világossá teszi, hogy nem véletlen a sebességhatárok meghatározása, azok betartása pedig életbe vágó, hiszen a kisebb kihágásnak is tragikus következményei lehetnek.

Mindemellett megjegyzi, hogy természetesen a Fővárosi Önkormányzat is számos intézkedést hozott az elmúlt években, mint például:

Rovatok