Index Vakbarát Hírportál

Kifütyülték a fóti polgármestert a lakossági fórumon az akkumulátor-üzem miatt

2023. július 13., csütörtök 15:11

Kifütyülték a fóti polgármestert a lakossági fórumon, amit a településre készülő kínai akkumulátor-összeszerelő üzem miatt tartottak. Vass György ezen elmondta, ha a mérgezés veszélye fennáll, akkor a város keresztbe fog tenni a beruházásnak.

„»Vigyétek a kínai szennyet Felcsútra!« – ezt ne nekem mutassák, hanem annak, aki elintézte, hogy ide kerüljön ez az üzem” – mondta a 24.hu beszámolója szerint Fót fideszes polgármestere a szerda esti lakossági fórum elején az egyik résztvevőnek, aki a feliratot a feje fölé tartva ült be az első sorokba.

A fórumot a város 76 hektáros HelloParks logisztikai központjába betelepülni készülő kínai akkumulátor-összeszerelő üzem miatt tartották. Ezen Vass György azt is kijelentette, hogy nincs az az adóbevétel, amiért hajlandó lenne a lakosság egészségét kockáztatni. Hozzátette, ha a mérgezés veszélye akár egy százalékban is fennáll, akkor keresztbe fognak tenni a beruházásnak.

A fórum résztvevői közül azonban többen is durva hangvételű beszólásokkal próbálták kizökkenteni a polgármestert. Egyikük például azt emlegette fel, hogy Vass György tavaly decemberben még kifejezetten örült a beruházásnak.

De miért nem tudott a lakosság arról, hogy maga milyen egyezséget kötött Orbánnal és a NER-lovagokkal?

– fogalmazott a kérdező. A kérdést a hallgatóság jelentős része nagy tetszéssel fogadta, a polgármester azonban baromságnak minősítette azt, és kijelentette, hogy tesz a kérdező véleményére.

Vass György ugyanakkor azt is közölte, hogy szóbeli megegyezést kötött a HelloParks vezetésével, amely arról szólt, hogy ne kerüljön olyan tevékenység a logisztikai parkba, ami a lakosságnak gondot okoz.

Akkor jött a derült égből a lórúgás, hogy akkumulátorüzem. Higgyék el, én sem örülök neki

– közölte a polgármester a lap tudósítása szerint, aki a fórumon többször is megígérte, hogy tolmácsolni fogja a lakosság véleményét.

Rovatok