Index Vakbarát Hírportál

Orbán Balázs üzent a Nyugatnak: A magyar medve nem játék

2023. július 26., szerda 10:03

Orbán Viktor az egyetlen magyar politikus, aki nemzetközi térben is képes látni, gondolkodni, tervezni, és az egyetlen magyar politikus, akire nemzetközi szinten is odafigyelnek – mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Magyar Nemzetnek a kormányfő tusványosi beszédéről.

Orbán Balázs elmondta, hogy fontos megvédeni az ország békéjét és biztonságát, illetve a magyar családokat, nyugdíjasokat és fiatalokat. Arról is beszélt, hogy szerinte Orbán Viktor a nemzetközi színtéren is elismert politikus.

Orbán Balázs azt is hozzátette, hogy szerinte Tusványoson azok a dolgok kerültek középpontba, amelyek összekötik a magyarokat, és nem azok, amelyek elválasztják egymástól őket.

A miniszterelnök idei beszéde is erre reflektált, amikor kimondta, hogy a liberális erők és a magyar alkotmány között elvi ellentét feszül

– mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában a politikus. Mindez véleménye szerint abban nyilvánul meg, hogy a liberálisok csak az egyént ismerik, míg a kormány az egyént csak közösségben tudja elképzelni.

Utalt arra is, hogy hiába voltak román tüntetők a Bálványosi Szabadegyetem környékén, az ott lévők kedélyesen fogadták őket, míg a tüntetők szerinte nem is voltak lelkesek.

Egy biztos: mi minden szomszédos ország vezetőjét szívesen látjuk, nálunk szabadon lehet bármiről beszélni. Szerintünk ez nem rossz modell, mindenkinek ajánljuk figyelmébe!

– fogalmazott.

A politikai igazgató szerint kifejezetten jól fogadták az idei beszédet a nemzetközi térben – bár ez inkább csak a konzervatív körökre lehet igaz. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a miniszterelnök tusványosi beszéde nagy visszhangot váltott ki: elsőként a csehek, majd a románok is tiltakoztak a beszéd egy-egy része miatt, sőt a szlovákok a nagykövetet is bekérették.

A nyugati vezetőknek azt tudjuk mondani, amivel Tusnádon már mindenki tisztában van: a magyar medve nem játék. Éppen ezért képviseljük a diplomáciai csatornákon mindenhol a béke üzenetét

– jelentette ki Orbán Balázs ezzel összefüggésben.

Rovatok