Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan megszólal Orbán Viktor

2023. július 28., péntek 06:34

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel élőben jelentkezik a Kossuth rádió reggeli műsorában: a kormányfő fél nyolc után ad interjút. A témák között az infláció és az orosz–ukrán háború is szerepelni fog.

A miniszterelnök legutóbb két héttel ezelőtt, július 14-én adott interjút a Kossuth rádiónak, méghozzá Sopronban, a kormányülés helyszínéről. A beszélgetés alatt szó esett a vilniusi NATO-csúcsról, az illegális bevándorlás kérdéséről és az erre adott „brüsszeli válaszról”, a háborúról, az inflációról, valamint a pártok külföldi finanszírozásáról.

Orbán Viktor akkor úgy fogalmazott: „A NATO-csúcs után úgy tűnik, a háború el fog húzódni. A béke hangján alig-alig beszélünk. A háború és a szankciók nem tűnnek el az életünkből.”

A migráció kérdése is szóba került a két héttel ezelőtti interjúban. Szerinte „Brüsszelben egy késeléses megbeszélésen úgy döntöttek, hogy bevezetik a kötelező migránskvótát”. A miniszterelnök szerint „ha engedelmeskednénk Brüsszelnek, akkor migránsgettót kéne létrehozni Magyarországon”.

A kormányfő nemrégiben a Puskás Akadémia honlapjának adott interjút, amelyben beszélt a Fradi egy hete történt kieséséről a Bajnokok Ligája selejtezőjéből. A miniszterelnök azt mondta: szerinte a legfontosabb következtetés az, hogy több Fradi-szintű magyar csapatra lenne szükség.

 A miniszterelnök ebben beszélt a Puskás Akadémia új idényéről, és azt mondta: alapítóként nem folyik bele a napi munkába, de – mint szülő a gyerekéért – felelősséget érez és aggódik az intézményért, és minden idénykezdet előtt leül beszélgetni a szakmai vezetőkkel, edzőkkel.

Rovatok