Index Vakbarát Hírportál

Szegeden lenne polgármester a frissen szabadult Szabó Bálint

2023. július 31., hétfő 18:28

Egy hónapja hagyta el a Nagy Ignác utcai fogdát, és máris megmérettetné magát Szabó Bálint. A politikus az utóbbi időben azzal vált országosan ismertté, hogy gazdatüntetést szervezett, a kötcsei piknikről bilincsben vitték el, és belehajtott a miniszterelnököt kísérő TEK-es konvojba.

„Amennyiben országos közfeladataim lehetővé teszik, mind polgármesterjelöltként, mind felsővárosi képviselőjelöltként egyéni körzetben is és civil szervezeti listán is indulok a következő önkormányzati választáson” –  így nyilatkozott nemrég a Szeged a mindenem című helyi lapnak Szabó Bálint, amit a Szegeder szemlézett.

Az országos közéletben is jól ismert politikus úgy nyilatkozott, hogy a politikai pályáját nem szakította meg, csak szüneteltette. 

Mint ismert, amiért belehajtott az Orbán Viktort kísérő TEK-es konvojba, egy hónappal ezelőtt szabadulhatott feltételesen a Nagy Ignác utcai fogdából, miután 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték, és 6 évre eltiltották a vezetéstől.

Ősszel azonban a szegedi közgyűlésen szavazzák meg, hogy elvegyék-e Szabó Bálint mandátumát. A kérdésre úgy reagált, hogy amennyiben ez megtörténik, a döntést a bíróságon fogja megtámadni.

Rovatok