Index Vakbarát Hírportál

Újabb gyorshajtó száguldozott az Árpád hídon

2023. augusztus 1., kedd 16:29

A budapesti rendőrök az illegális gyorsulási versenyek és a balesetek megelőzésének céljából tartottak ellenőrzést az elmúlt hétvégén. A július 1-jén történt halálos tragédia miatt kiemelt figyelmet fordítottak az Árpád hídra, ahol ezúttal is találtak szabálytalankodókat.

A rendőrség július 28-án és 29-én éjjel több helyszínt is ellenőrzött, kiemelt figyelmet fordítva az Árpád hídra – közölte a police.hu.

Összesen 242 járműnél mértek sebességtúllépést a július 1-jén történt halálos tragédia helyszínén.

A KÉT LEGNAGYOBB SEBESSÉGGEL KÖZLEKEDŐ AUTÓS közül az egyik 131 KILOMéTER PER ÓRÁVAL, MÍG A MÁSIK 149 KILOMéTER PER ÓRÁVAL SZÁGULDOZOTT.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, továbbra is rengeteg a gyorshajtó az Árpád hídon. A rendőrök legutóbb július 21-én és 22-én este, több órán át figyelték a forgalmat a halálos baleset helyszínén. Akkor egy Mercedes 171 kilométer per órával, míg egy BMW 158 kilométer per órával haladt az Árpád hídon. 

Beismerő vallomást tett az Árpád hídi gázoló

Mint írtuk, július 1-jén hajnalban horrorisztikus közlekedési baleset volt az Árpád hídon. A szemtanúk szerint spontán versenyzés alakult ki két BMW és egy Mercedes között a Róbert Károly körúton.

A módosított, 690 lóerős Mercedes AMG az Árpád hídon haladt a budai irányba, amikor a sofőr elvesztette uralmát az autó felett, majd többször megpördült, és átszakítva a szalagkorlátot elgázolt egy biciklist. Az autó továbbcsúszott, nekiment egy másik autónak, majd a fejére fordulva állt meg. A 26 éves kerékpáros életét már nem tudták megmenteni.

Az Árpád hídi tragédia elkövetőjét július 9-én tartóztatta le a rendőrség, majd a Fővárosi Főügyészség elrendelte, hogy a bűnismétlés veszélye miatt börtönben maradjon a férfi. Az ügyben halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt büntetőeljárást indítottak, de a jogerős ítéletre még várni kell.

A baleset okozója beismerte a bűnösségét, viszont tagadja, hogy versenyzés történt. A férfi szerint csak azért ment gyorsan, mert túl közel és gyorsan jöttek utána.

Rovatok