Index Vakbarát Hírportál

Ránk kacsint a napsütés, de nem árt, ha kéznél lesz az esernyő

2023. augusztus 2., szerda 06:43

Szerda délelőtt keleten, északkeleten előfordulhat még egy-egy zápor, de főként a napsütésé lesz a főszerep. Északon élénk széllökésekre számíthatunk. A nappali maximumok 25 és 29 fok között alakulnak.

Szerdán keleten még előfordulhat egy-egy eső vagy zápor, de napközben a napsütésé lesz a főszerep. Főleg északon a nyugati, majd a déliesre forduló szél megélénkül – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A NAPPALI MAXIMUMOK 25 ÉS 29 FOK KÖZÖTT ALAKULNAK, késő estére 17 és 23 fok közé hűl le a hőmérséklet.

Északnyugatról délkelet felé haladva lesz egyre melegebb.

Hullámfelhők miatt borult sötétbe az ország

Kedden lélegzetelállító hullámfelhők jelentek meg az ország középső részén. A felhők úgynevezett undulatus asperatus felhők voltak.

Az undulatus asperatus a hullámzó vagy zavaros megjelenéséről kapta a nevét. Ezek a felhők általában vihar előtt alakulnak ki, hullámzó tengerként néznek ki. A nevük latin eredetű, és „zavaros hullámokat” jelent.

A meteorológusok még mindig tanulmányozzák ezt a felhőtípust, hogy jobban megértsék, milyen körülmények és milyen időjárási viszonyok között alakulnak ki – írja az Időkép.

Javulhat a közérzetünk

Szerdán hidegfronti hatás érvényesül, ami a nap végére fokozatosan csökken. Emiatt jelentkezhet: fejfájás, izom- és hasi görcsök. Az ízületi panaszok felerősödhetnek, emellett vérnyomás-ingadozás is előfordulhat.

Kánikulától nem kell tartani szerdán. A napos idő jó hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre – derült ki az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzéséből.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok