Index Vakbarát Hírportál

Hodász András szerint a párkapcsolata miatt küldték el a Szemlélektől

2023. augusztus 3., csütörtök 06:25

Hodász András, az angyalföldi Szent Mihály-templom egykori plébánosa határozott véleménnyel van arról, hogy miért szakított vele a Szemlélek lapvezetése.

Hodász András és a Szemlélek című portál útjai hétfőn váltak el egymástól – nem sokkal azután, hogy Hodász homoszexualitásáról vallott –, melyről a lap közleményben tájékoztatott.

Gégény István, a Szemlélek lapigazgatója azt mondta, „Hodász András élete jelenleg rendezetlen, ezért neki és a lapnak is az lenne a legjobb, ha hátralépne a nyilvánosságtól” – idézi az RTL Híradó. Ezzel többek között a férfi pszichológiai problémáira és depressziójára utalt.

A lapvezetés „megkérte Andrást, fogadja el azt, hogy úgy látjuk helyesnek, hogyha ő nem lesz tagja a szerzői közösségnek. András nem értett egyet ezzel a döntéssel, de elfogadta” – idézte fel  Gégény István az RTL-nek.

Hodász András az RTL Híradó kérdésére azt írta, szerinte a párkapcsolata miatt küldték el a laptól. Azt is közölte, hogy a katolikus tanítás szerint az nem baj, ha valaki meleg, de az igen, ha megéli.

Gégény István szerint, ha valaki a homoszexualitás megélését nagy nyilvánosság előtt teszi, azzal könnyen megbotránkoztathat másokat.

Rovatok