Index Vakbarát Hírportál

Öt vármegyében továbbra is érvényben marad a tűzgyújtási tilalom

2023. augusztus 5., szombat 21:19

Megszűnik a tűzgyújtási tilalom Borsod Abaúj-Zemplén, Heves és Pest vármegyékben. Az ország bizonyos részein továbbra is változatlanul érvényben marad a korlátozás.

Az elmúlt 24 óra csapadékos időjárásának köszönhetően megszűnt a fokozott tűzveszély, ezért a hatóság vasárnaptól visszavonja a tűzgyújtási tilalmat Borsod Abaúj-Zemplén, Heves és Pest vármegyékben – ismertette honlapján a Nébih  szombaton.

Mint írták, az erdőterületen tüzet rakni a tűzgyújtási tilalom megszűnése után is csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen szabad, szélcsendes időszakban úgy, hogy az a környezetre veszélyt ne jelentsen.

így Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében változatlanul érvényben marad a korlátozás

–  közölték.

Ezeken a területeken továbbra sem szabad tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, továbbá a parlag- és gazégetést is – tették hozzá. 

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az erdotuz.hu és a katasztrofavedelem.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Rovatok