Index Vakbarát Hírportál

Egy bika áldozata lett Jack, a móri kenguru

2023. augusztus 14., hétfő 08:23

Szerdán tűnt el a móri Dorinita Családi Farmról Jack, a Bennett-kenguru. Az állatot napokig keresték, de a nyomok ellenére sem találták meg. Vasárnap azonban kiderült, hogy Jack egy bika áldozata lett.

Mint megírtuk, Jack, a Bennett-kenguru a móri Dorinita Családi Farmról tűnt el még szerdán. György Anita, a farm tulajdonosa akkor elmondta, szerda délelőtt jelezték neki a környék lakói, hogy egy kenguru ugrál az úton.

Ekkor ellenőrizte a karámot, ahol észrevette, hogy az állat valóban nincs a helyén. Hozzátette, a kenguru párja, Jill a helyén volt, a karám pedig be volt rendesen zárva. Ezek alapján úgy véli, valaki kiengedte az állatot.

A Kemma.hu vasárnap arról írt, hogy az elszökött kenguru végül a szomszéd marhái közé tévedt, ahol a többmázsás bika a területét védve nekiment a furcsa jövevénynek.

A kenguru gazdája, György Anita a lapnak elmondta, hogy folyamatosan tartották a kapcsolatot a szomszéddal, hiszen tudták, hogy a kenguru a környéken van.

Azt tervezték, hogy Jacket kiterelik a szomszéd nagy legelőjére és ott bekerítve kifárasztják, és a lelassult állatot hálóval befogják. Ezért a szomszéd lekapcsolta a villanypásztort, azonban Jack nem jó irányba indult és a legelő helyett a bikák között kötött ki. 

A szomszéd hívott, hogy Jack bement a bikák közé és menjünk gyorsan. Amikor odaértünk, láttuk, hogy a bika nekinyomja a kerítésnek a kengurut. Gyorsan elzavartuk és bementünk hozzá. Mintha még ugrott volna egyet, majd leült, rám nézett és eldőlt. Megpróbáltam újraéleszteni, de nem sikerült. Külsérelmi nyom nem látszik rajta, lehet, hogy belső sérülése lett, de az is előfordulhat, hogy a stressztől állt meg a szíve

– mondta.

György Anita azt is elmondta, hogy egyre biztosabb benne, hogy valaki szándékosan engedte ki a kengurut a kifutójából, mert a kerítés és a dupla zár is érintetlen volt. Hozzátette, hogy Jack már kölyökkora óta náluk volt, és a család kedvence lett. Másrészt nehéz új kengurut beszerezni.

Rovatok