Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktornál nincs nyári szünet, most Lázár Jánossal dolgozik az ország erősítésén

2023. augusztus 17., csütörtök 20:44

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán osztott meg egy közös fotót Lázár János építési és közlekedési miniszterrel. A bejegyzés leírása szerint épp Magyarország erősödésén dolgoztak.

Orbán Viktor és Lázár János is nagyon néz valami papírt az asztalon azon a fotón, amelyet a magyar miniszterelnök osztott meg. 

A munka nyáron sem áll meg. Lázár János miniszterrel azon dolgozunk, hogy Magyarország tovább erősödjön!

– olvasható a bejegyzésben.

Egy nappal korábban nyári kabinetvezetői értekezletét is megtartotta a kormány Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével a Karmelita kolostorban.

Ezen a kormány döntés-előkészítő kabinetjeit vezető miniszterek áttekintették az ukrajnai háborúval és a béke mielőbbi megteremtésével kapcsolatos kérdéseket, valamint a brüsszeli szankciók által okozott nehézségeket. Emellett foglalkoztak az infláció letörését és a rezsicsökkentés megvédését szolgáló kormányzati intézkedésekkel is.

Karácsony Gergely főpolgármester nemrég a közösségi oldalán számolt be arról, hogy levelet írt Lázár János építési és közlekedési miniszternek. Ebben azt kérte, hogy vegye figyelembe a budapestiek kérését, és legyen autómentes a Lánchíd. Továbbá arra is felhívta a miniszter figyelmét, hogy a kormány még nem fizette ki a korábban ígért 6 milliárd forintos támogatást sem.

Rovatok