Index Vakbarát Hírportál

Borkai Zsolt bejelentette, hogy indul a választásokon

2023. augusztus 19., szombat 14:40

Győr szexbotrányba keveredett volt polgármestere váratlanul felbukkant egy részben önkormányzati finanszírozású, a frakcióból kizárt Hajtó Péter fideszes képviselő által szervezett Augusztus 20. Fesztiválon. Borkai a rendezvényen jelentette be indulását a győrieknek, mielőtt a NOX zenekart felkonferálta volna.

A közönség kitörő örömmel fogadta a szexbotránya után lemondó, a kormánypártból távozó, de a politikai életbe most mégis visszatérő olimpikont.

Régen találkoztunk. 2019-ben volt az utolsó ilyen köszöntésem. A sors fintora, hogy ismét önök előtt állhatok. Nagy megtiszteltetés, hogy önök előtt állhatok itt. Mindenki tudja, hogy volt egy kis szünet az életemben. Az önök szeretetét látva döntöttem úgy a szünet után, hogy el fogok indulni a választásokon

– mondta Borkai, aki abban bízik, hogy a győriek támogatni fogják. A közönség láthatóan örült a visszatérő politikusnak.

Kritizálta utódját

Borkai egy közelmúltban adott interjúban élesen kritizálta utódját. Azt mondta, hogy Győr az ő idejében „bezzegváros” volt, de most már nem az. Arról is beszélt, hogy teljesen máshogyan csinálta volna az elmúlt négy évet, mint a jelenlegi városvezetés.

Korábban megírtuk, hogy Borkai Zsolt volt győri fideszes polgármestert választották meg a Győri Atlétikai Club élére. Az egyesület vezetése pedig kemény hangvételű közleménnyel válaszolt a fejleményre.

Nem visz több nőt a hajóra

Borkai a szexbotránya ellenére megnyerte az önkormányzati választásokat Győrben, majd lemondott, és a kormánypártból is távozott. Szerinte az ellenzék célja az volt, hogy minél hamarabb mondjon le a polgármesteri címről. A volt győri polgármester szerint az ellenzék túl későn kezdte meg a lejáratását. „Nem Józsi bácsi, hanem a DK szivárogtatta ki a felvételeket. Meggyőződésem. Bizonyítékaim nincsenek, de szerintem Czeglédy Csaba áll az ügy mögött” – tette hozzá.

Az biztos, hogy nőket többet nem visszünk a hajóra! Nekem már nem fáj, a családnak már nem fáj. Már nem tudnak szégyent okozni. Javítani már nem tudok rajta, rám égett, már nem érdekel

– jelentette ki Borkai, aki arról is beszélt, hogy családjával nem akartak gyengeséget mutatni, összekapaszkodtak a botrány kirobbanásakor. A felesége hosszú folyamat részeként tudott neki megbocsátani.

Rovatok