Index Vakbarát Hírportál

Látássérült lányra és az édesapjára támadt láncfűrésszel egy részeg ámokfutó Szigetszentmártonon

2023. augusztus 20., vasárnap 10:04

Látássérült lányra és édesapjára támadt néhány héttel ezelőtt egy részeg férfi Szigetszentmártonon. Az ámokfutó korábban összeveszett az apával, ezért láncfűrésszel esett neki.

Vakvezető kutyájával ült a teraszon a látássérült lány, amikor távoli szomszédjuk egy láncfűrésszel a kezében rontott rájuk – számolt be az RTL Híradó.

A megrémült lány még időben el tudott menekülni, azonban az édesapát a kezén és a lábán is megvágta a részeg ámokfutó. A láncfűrész szinte a csontig hatolt a férfi jobb vádliján.

Kaszálta volna a fejemet. Azt mondta, most kettéváglak

– idézte fel a hátborzongató esetet az édesapa. Megjegyezte, hogy ismerősükkel korábban jó kapcsolatot ápoltak, de nemrég megszakították vele a kapcsolatot. A férfi szerint ez vezethetett a támadáshoz.

A dulakodás után a 66 éves elkövető hazament aludni, majd a rendőrök ébresztették. 

Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Híradó kérdésére elmondta, hogy a rendőrök testi sértés bűntettének gyanújával hallgatták ki a férfit, aki szabadlábon van.

Az édesapa abban bízik, hogy támadója többéves büntetést kap, emellett kártérítést is követelni akar tőle a történtekért – tették hozzá.

Rovatok