Index Vakbarát Hírportál

Önvédelemre hivatkozik a gyilkos, aki leszúrta a válogatott korábbi bokszedzőjét

2023. augusztus 19., szombat 07:21

Az RTL Híradójának nyilatkozott a békéscsabai késelő ügyvédje. Szerinte védence önvédelemből szúrta meg Szabó Sándort, a magyar ökölvívó-válogatott korábbi edzőjét.

Szabó Sándor egy békéscsabai hotel alkalmazottjaként dolgozott, és az egyik vendég támadta meg. A férfi többször is megszúrta őt, az áldozat azután halt bele sérüléseibe, hogy beértek vele a kórházba. 

Szabó Sándort váratlanul érte a támadás

Az elkövető egy 27 éves érdi férfi, aki elmenekült a helyszínről. A rendőrség körözést adott ki ellene. A gyanúsított végül szerda reggel feladta magát a monori rendőrkapitányságon. Az ügyészség szerint terhelt esetében  a letartóztatás több különös oka is fennáll: egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye, figyelemmel a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható büntetés nagyságára, valamint a bizonyítás manipulálásának veszélye.

Szabó Sándor a hotel biztonsági szolgálatát vezette, a támadó – egy 27 éves érdi férfi – pedig vendégként bulizott a hotelben, de a teraszon őrjöngeni kezdett, mire Szabó Sándor földre vitte őt.

Ekkor azonban a támadó hirtelen előrántotta bicskáját, és a combjába döfte a kést.

Szabó Sándor  egy pillanatra a másik irányba nézett, amikor ez történt, ezért érte váratlanul a támadás. Az áldozat egyik barátja azt mondta erről, Szabó Sándor először az őrjöngő vendég fölé hajolt megnézni, hogy szüksége lesz-e orvosi ellátásra, miután földre vitte. Eközben nézett félre egy pillanatra, és a földön fekvő ember abban a pillanatban vette elő a kését, és szúrta meg őt.

Önvédelemre hivatkozik

A gyanúsított ügyvédje az RTL-nek azt mondta: védence a záróra közeledtével valóban reklamált azért, mert már nem szolgálták ki, de aztán távozni akart. Szerinte már az ajtóban volt, amikor a volt edző megverte, és a földre zuhant. Az ügyvéd szerint önvédelemből vette elő a kését, és szúrt.

A védencemnek súlyos fejsérülései vannak, amit nyilvánvalóan nem saját magának okozott. Azt gondoljuk, hogy egy jogos védelmi helyzetben következett be a sajnálatos esemény

– fogalmazott a portálnak a békéscsabai késelő ügyvédje.

Rovatok